info@fysiopluszwolle.nl 038 - 453 55 03

KRUISBANDERVARING DEEL 1: BAREND

Afgelopen jaar heeft Barend zijn voorste kruisbandrevalidatie bij FysioPlus Zwolle doorlopen. Onder begeleiding van de sportfysiotherapeuten van FysioPlus Zwolle is hij weer helemaal opgetraind, zodat hij weer kan voetballen bij zijn team. Lees hieronder zijn kruisbandervaring:

Blessure

“Op het moment van de blessure voetbalde ik bij Go Ahead Kampen in de JO19-1. We speelden in de 1e klasse en we trainden drie keer in de week. Hiervoor had ik nooit last van blessures. Toen ik terug kwam van vakantie was ik wat minder fit en bij de eerste training van het nieuwe seizoen wilde ik in een positiespel de bal veroveren, maar ook van richting veranderen. Mijn voet bleef staan en ik zakte door mijn knie. Eerst ben ik naar de fysio in mijn woonplaats geweest en heb ik nog  geprobeerd te voetballen. Nadat ik nog eens drie keer door mijn knie ging heb ik een MRI laten maken. Mijn voorste kruisband was afgescheurd..“

FC Kruisband

“Ik probeerde voor de revalidatie een goede sportfysiotherapeut te vinden die gespecialiseerd is in VKB trajecten en kan helpen om zo goed mogelijk terug te keren naar de sport. Op de website www.fckruisband.nl zag ik dat FysioPlus Zwolle werd genoemd als kruisbandspecialist. Ik heb contact opgenomen en kon gelijk starten met revalideren na mijn operatie.”

Revalidatie

“In het begin van de revalidatie was het rustig opbouwen: eerst het vocht uit de knie krijgen en weer proberen de knie normaal te bewegen. Toen er weer een beetje functie was, zijn we begonnen met krachttraining en hebben we heel veel oefeningen gedaan gericht op stabiliteit van de knie. De sportfysio’s van FysioPlus Zwolle hebben veel verstand van de knie en weten deze door de juiste oefeningen continu uit te dagen. Aan het einde van de revalidatie hebben we op het voetbalveld nog specifiek getraind om zo de terugkeer naar de eigen sport zo goed mogelijk te maken. Op dit moment voelt de knie erg sterk aan.

 

De begeleiding van Mathijs was erg prettig. Elke week werd er goed naar de knie gekeken en ik kreeg schema’s om zelf extra te trainen. Hij had vaak nieuwe oefeningen en legt uit waar ze voor bedoeld zijn. Bij FysioPlus Zwolle zijn ze zelf ook altijd op zoek naar verbetering en proberen ze de revalidatie zo goed mogelijk te laten verlopen.

 

Ik vond het Landstede Topsportcentrum een mooie locatie. Er is ook een sportschool aanwezig dus je kunt altijd naar de sportschool tijdens de fysio afspraak. Er zijn veel materialen om je knie zo sterk mogelijk te maken. Er is ook een sportveld dus je kan na een aantal maanden revalideren het veld op.”