info@fysiopluszwolle.nl 038 - 453 55 03

wat is revalidatie?

Je denkt er liever niet aan, maar wat als je lichaam niet (meer) werkt zoals je het graag wilt? Bijvoorbeeld door een ongeluk, ziekte, een aandoening of (sport)blessure? Dat kan heel ingrijpend zijn, niet alleen lichamelijk maar ook psychisch. En ook hoe je in je omgeving functioneert.

Hoe kunnen we je helpen te revalideren?

Bij FysioPlus Zwolle werken we samen aan je herstel. Het doel van de revalidatie is om je dagelijkse handelingen weer zo optimaal mogelijk te maken en je maatschappelijke functioneren te verbeteren. En, als dat nodig is, kunnen we je helpen omgaan met eventueel blijvende gevolgen.

Voor wie is revalidatie?

Revalidatie is bedoeld voor volwassenen en kinderen, bijvoorbeeld op het gebied van:
– voorste kruisbandreconstructies
– totale heup- of knieoperaties en schouderoperaties
– kinderrevalidatie
– spierziekten
– COPD
– oncologie
– hart en vaatziekten

Hoe werkt revalidatie?

Het gaat om jou: jouw wensen en behoeften. Tijdens het intakegesprek luisteren we naar je verhaal. Samen bepalen we het doel dat je voor ogen hebt en bespreken we het behandelplan. Tijdens de behandelperiode houden we goed in de gaten hoe het gaat. En als het nodig is, dan sturen we bij.

Hoe lang duurt revalidatie?

Elk behandeltraject is uniek. Daarom is er geen standaard behandeltermijn en bepalen we dat samen.

Samenwerking met specialisten

Voor het beste resultaat werken we bij FysioPlus Zwolle samen met verschillende specialisten: denk bijvoorbeeld aan een huisarts, revalidatiearts, psycholoog, orthopeed, ergotherapeut, manueel therapeut, sportfysiotherapeut of diëtist. We werken optimaal samen aan jouw herstel!

Maak een afspraak

We bekijken samen hoe we je kunnen helpen of adviseren. Je hebt hier geen verwijzing voor nodig. Wel is het raadzaam om te kijken of je zorgverzekering dit dekt. Krijg je een nieuwe knie of heup? Om de 2 of 3 maanden bieden we ook gecombineerde spreekuren met een orthopeed. . Vraag ons ernaar als je een afspraak maakt.

‘Ieder heeft zijn eigen doel. Voor de een is dat weer op hoog niveau voetballen, voor de anders is dat opnieuw leren lopen.’

– Janine, Fysiotherapeut – 

Kom je er niet uit of heb je een vraag? Neem gerust contact op.

Plan je afspraak in