038 - 453 55 03 info@fysiopluszwolle.nl
Voor de beste oncologische zorg

Fysiotherapie
en oncologie

Wat is oncologische fysiotherapie?

De oncologie fysiotherapeut richt zich specifiek op de verstoringen, beperkingen en participatieproblemen bij kankerpatiënten. Deze problemen kunnen het gevolg zijn van de aandoening zelf of van de medische behandeling. Met de combinatie Fysiotherapie en oncologie specialiseren we ons op een specifieke groep en zorgen voor een behandeling op maat.

Hoe kunnen we je helpen?

Tijdens de behandeling van kanker kun je te maken krijgen met klachten ontstaan door de kanker of de medische behandeling hiervan. Je kunt hierbij denken aan vermoeidheid, conditieverlies, pijnklachten, bewegingsbeperking, geringe spierkracht, spanningsklachten en een verminderd vertrouwen in het lijf.

+ Lees verder

Hoe werkt het?

Tijdens het intakegesprek luisteren we naar je verhaal en doen we onderzoek. We bespreken dan of en hoe we je klacht kunnen verhelpen en de behandeling die nodig is. Na de eerste afspraak weet je dus meteen waar je aan toe bent.

+ Lees verder

oncologie fysiotherapie specialist

+

Henrike van Dalen – Valk

jeffreymarsman 12 mei 2022

Diagnose kanker en leefstijl

In de nabije toekomst zullen steeds meer mensen de diagnose kanker krijgen. Hoe is deze stijging te verklaren en wat kunnen we er zelf

beheer_fysioplus 25 januari 2022

Behoud van spieren bij kanker

Spierzwakte kan optreden ten gevolge van de ziekte en de behandeling van kanker. Een lage spiermassa maakt u kwetsbaar. Bewegen gaat moeilijker en u

beheer_fysioplus 24 augustus 2021

Oncologie fysiotherapie hoofd-hals-gebied

Na een behandeling van tumoren in het hoofd-hals-gebied kunt u problemen krijgen met het bewegen van nek-, schouder- of aangezichtsspieren en van de mondopening.

SPREEK MET ÉÉN VAN ONZE SPECIALISTEN
038 - 453 55 03

REVIEWS

“Ik voelde me echt serieus genomen en had er veel vertrouwen in dat de juiste behandeling werd gegeven.”
02 december 2021- bron: Qualiview
“Oprecht, aandacht voor de *mens* effectieve behandeling”
11 oktober 2021- bron: Qualiview
“Ze neemt je klachten serieus en durft ook terug te koppelen als blijkt dat behandeling (nog) onvoldoende aanslaat. Dat geeft vertrouwen in de deskundigheid.”
04 augustus 2021- bron: Qualiview