info@fysiopluszwolle.nl 038 - 453 55 03

wat is oncologische fysiotherapie?

De oncologie fysiotherapeut richt zich specifiek op de verstoringen, beperkingen en participatieproblemen bij kankerpatiënten. Deze problemen kunnen het gevolg zijn van de aandoening zelf of van de medische behandeling. Met de combinatie Fysiotherapie en oncologie specialiseren we ons op een specifieke groep en zorgen voor een behandeling op maat.

Hoe kunnen
we je helpen?

Tijdens de behandeling van kanker kun je te maken krijgen met klachten ontstaan door de kanker of de medische behandeling hiervan. Je kunt hierbij denken aan vermoeidheid, conditieverlies, pijnklachten, bewegingsbeperking, geringe spierkracht, spanningsklachten en een verminderd vertrouwen in het lijf.

De oncologie fysiotherapeut kan jou adviseren en begeleiden bij deze klachten in alle fasen van het medisch oncologisch traject. Dit kan zijn tijdens jouw medische behandelingen, na afronding van jouw behandelingen of in de fase als genezing niet meer mogelijk is. De oncologie fysiotherapeut zal jou ondersteunen en stimuleren om met alle fysieke, emotionele en sociale uitdagingen om te gaan en hierin jouw eigen regie te kunnen voeren.

Hoe werkt het?

Tijdens het intakegesprek luisteren we naar je verhaal en doen we onderzoek. We bespreken dan of en hoe we je klacht kunnen verhelpen en de behandeling die nodig is. Na de eerste afspraak weet je dus meteen waar je aan toe bent.

Samenwerking

Wij zijn onderdeel van Het Opbouwhuis. Door de samenwerking die Oncozorg Zwolle heeft met diverse hulpverveleners in de eerste en tweede lijn, is het mogelijk om jou passende zorg op maat aan te bieden.

Voor de beste
oncologische zorg

De positieve effecten van oncologie fysiotherapie worden bevestigd door recente wetenschappelijke literatuur. Hieruit blijkt dat patiënten die actief zijn en trainen tijdens bijvoorbeeld chemotherapie, minder vermoeidheid, conditieverlies en een beter fysiek functioneren ervaren. Daarnaast is het minder vaak noodzakelijk om de dosis van de chemotherapie naar beneden bij te stellen. Verder blijkt dat bijvoorbeeld oefentherapie een positief effect heeft op het verbeteren van de schouderfunctie en het verminderen van pijnklachten aan de schouder ontstaan na behandeling voor borstkanker. Dit betekend voor jou dat je meer en beter kunt meedoen met activiteiten die voor jou van belang zijn.

U kunt met alle oncologische aandoeningen bij ons terecht.

 
Kom je er niet uit of heb je een vraag? Neem gerust contact op.

Plan je afspraak in