info@fysiopluszwolle.nl 038 - 453 55 03

wat is kinderfysiotherapie?

Kinderen ontwikkelen en groeien. Ze veranderen voortdurend, maar soms loopt de ontwikkeling anders dan verwacht. Bijvoorbeeld door een aandoening aan de zintuigen, organen, het zenuwstelsel, of problemen met houding of beweging. Met kinderfysiotherapie richten we ons op het ontdekken van deze aandoeningen en de behandeling daarvan.

Hoe kunnen
we je helpen?

Bij ons staat het welzijn van je kind voorop. Ons enthousiaste team van kinderfysiotherapeuten is gespecialiseerd in de motoriek van kinderen. We gaan niet alleen voor de beste kwaliteit, maar vinden het minstens zo belangrijk dat je kind zich bij ons op zijn gemak voelt. We benaderen hem of haar op een manier die aansluit bij de belevingswereld van kinderen.

Voor wie is kinderfysiotherapie?

Voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Wil je meer weten over de verschillende doelgroepen? We geven je graag meer informatie over wat kinderfysiotherapie per doelgroep.

Hoe werkt het?

We doen een intake, onderzoek en goed onderbouwde tests. Hierdoor krijgen we een volledig beeld van hoe je kind motorisch functioneert. Daarna is het doel van de behandeling om de motorische ontwikkelingsmogelijkheden van je kind te vergroten.

Naast het contact dat we met jou en je kind hebben, speelt ook het contact met de huisarts, kinderarts, schoolarts, consultatiebureau, leerkrachten en andere betrokkenen een belangrijke rol in onze begeleiding. We delen onze kennis en denken graag (coachend) mee.

Je kind in beweging

De duur van de behandeling is afhankelijk van je hulpvraag. We kunnen je kind voor een langere periode behandelen, maar soms is een goed advies ook al voldoende.

Vergoeding

De eerste 18 behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering. Afhankelijk van de aanvullende verzekering worden verdere gemaakte kosten geheel of gedeeltelijk vergoed. Dit kun je bekijken in je polis of neem contact op met je zorgverzekeraar.

Kom je er niet uit of heb je een vraag? Neem gerust contact op.

Plan je afspraak in