info@fysiopluszwolle.nl 038 - 453 55 03

wat is E-health?

Middels E-health kunnen wij zorg op afstand bieden. Dit betekent dat u via uw telefoon of laptop de oefeningen van de fysiotherapeut nog eens terug kunt zien, u kunt chatten of beeldbellen. Zo kunnen wij nauw met u in contact blijven. Wij gebruiken hiervoor Physitrack. Dit programma voldoet aan alle veiligheid en AVG eisen.

Hoe werkt het?

Als u een smartphone of tablet heeft kunt u E-health gebruiken. Download de Physiapp in de AppStore of Playstore.

Heeft u een Laptop of pc met camera dan gaat u naar Physitrack.com en klikt op “login voor patienten”

Van uw fysiotherapeut krijgt u een mail/sms met instructies en een wachtwoord om de app te gebruiken.

Wat kunt u met de app doen

  • Filmpjes van uw oefeningen bekijken
  • Informatie lezen over uw klachtenbeeld
  • Chatten of beeldbellen met de fysiotherapeut
  • Aangeven of u de oefeningen heeft gedaan en hoe zwaar u ze vond

Voor wie is E-health geschikt?

  • Voor patiënten/cliënten die al bezig zijn met een behandeltraject
  • Voor patiënten/cliënten die voor het eerst komen met een klacht of blessure maar niet naar de praktijk kunnen of willen komen. De intake kan in eerste instantie via beeldbellen worden gedaan. Op basis hiervan bepaalt de fysiotherapeut of de behandeling op afstand kan worden gestart. Zo ja, dan stelt hij of zij een behandelplan op. Kan dit niet dan gaan we samen een andere oplossing bedenken.


Daarnaast zijn er situaties waarin therapie op afstand niet of minder geschikt is. Bijvoorbeeld bij mensen die zich ernstig zorgen maken over hun aandoening of klachten, bij patiënten waar een aanvullend lichamelijk onderzoek noodzakelijk is voordat er een behandeling kan starten en bij mensen die niet zelfstandig oefeningen kunnen uitvoeren. In deze gevallen zullen we in overleg met de patiënt kijken welke andere mogelijkheden er zijn.

Beeldbellen is mogelijk op afspraak

Beeldbellen is mogelijk op afspraak, net als een gewone behandeling op de praktijk. Je therapeut stuurt je via je mobiele nummer of mail een bevestiging van de dag en tijd. De bedoeling is dat je op dat moment klaar zit en beschikbaar bent, want verzekeraars beschouwen een beeldbelsessie als een volwaardige therapiebehandeling. Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan wordt ook de beeldbelsessie vergoed. Heb je geen aanvullende verzekering, dan betaal je de kosten van de beeldbelsessie zelf.

Op het moment van de afspraak krijg je een berichtje op je mobiel of mail op je tablet/computer. Dat doet de therapeut, jij hoeft alleen te bevestigen. Krijg je dit bericht via je mobiele telefoonnummer op je telefoon, dan zit je na de bevestiging meteen samen met je behandelaar in de virtuele ‘behandelkamer’.

Als je een groter scherm wilt gebruiken (tablet, laptop of pc), dan krijg je de uitnodiging via de mail. Let op: die wil nog wel eens in de spam terechtkomen, dus hou die map ook in de gaten.

Afhankelijk van je apparaat kan er nog een systeemcontrole worden gedaan.

Een paar praktische tips

  • zorg dat je ergens op een rustige plek bent waar je voldoende beweegruimte hebt om bepaalde oefeningen te doen
  • denk van tevoren vast na over de plek van je telefoon/tablet/pc: kan die ergens tegenaan staan als je zelf bewegingen moet maken
  • zorg voor voldoende licht in de ruimte
  • draag voor zover van toepassing makkelijke kleding
Kom je er niet uit of heb je een vraag? Neem gerust contact op.

Plan je afspraak in