info@fysiopluszwolle.nl 038 - 453 55 03

wat is medische trainingstherapie?

Bewegen is goed voor uw gezondheid. U voelt zich fitter, blijft beter op gewicht en voelt zich minder snel moe. Heeft u moeite met bewegen of herstellende van een ziekte of een operatie? Of heeft u een chronische aandoening zoals hart-, vaat- of longklachten, diabetes of COPD? Dan is medische fitness misschien wat voor u. Bij ons sport u op een verantwoorde manier in een energieke, sociale omgeving onder begeleiding van een fysiotherapeut en/of bewegingsspecialist.

Op locatie Middelweg wordt Medische Trainingstherapie gegeven (MTT). Hierbij wordt er onder begeleiding gedurende een uur in een vaste groep getraind. De groep bestaat uit maximaal 8 personen. Deze (fitness)training is bedoeld om de bewegingsfuncties van het lichaam optimaal te houden en/of om eventuele klachten te voorkomen. Verschillende onderdelen van bewegen komen tijdens de trainingen wisselend aan bod: kracht, conditie, balans, etc.. Er wordt getraind met fitnessapparaten en ook met losse oefeningen, die elke week weer iets verschillen. Daarnaast worden passende oefeningen gekozen die specifiek voor u belangrijk zijn.

U kunt deelnemen aan een MTT groep als vervolg op een fysiotherapiebehandeling, waarbij de training gebruikt wordt als onderhoud. Ook kunt u deelnemen aan een MTT-groep wanneer u klachten wilt voorkomen. Doordat er in een kleine vaste groep wordt getraind en er altijd een fysiotherapeut aanwezig is, kan er gerichter getraind worden dan bijvoorbeeld in een sportschool.

Kom je er niet uit of heb je een vraag? Neem gerust contact op.

Plan je afspraak in