Trainingsprogramma
Wij hebben een traininsprogramma ontwikkeld waarin mensen in een groep van maximaal 8 personen, in een kleinschalige opzet, onder begeleiding trainen om hun persoonlijke doelen te behalen.

De trainingen en begeleiding bestaan uit makkelijke vormen van bewegen die gericht zijn op verbeteren van conditie, spierkracht, coordinatie, balans en mobiliteit. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan hoe je je leefstijl aanpast voor de toekomst.

Dit trainingsprogramma is speciaal ontwikkeld voor mensen met ernstig overgewicht en wordt voor u op maat gemaakt! Dit houdt in dat er rekening wordt gehouden met uw persoonlijke doelstellingen en het individuele belastbaarheidsniveau. Gedurende een  periode van 12 weken traint u 2 keer per week onder deskundige begeleiding.

Een actieve en gezonde leefstijl vermindert de kans op ziektes en complicaties bij Obesitas en leidt tot vermindering van uw gewicht. Wij gaan dan ook samen met u de uitdaging aan om uw doel te bereiken.

Werkwijze
Voordat de eerste training plaatsvindt, wordt er een intake en een test afgenomen. Dit wordt gedaan om een goede indruk van uw belastbaarheid te krijgen en hiermee het beginniveau te bepalen. Het beweegprogramma wordt aan het einde ook afgesloten met een test. Gedurende het hele traject is er ook een bijeenkomst met een dietist en een psycholoog. Mocht er aanleiding zijn om deze disciplines ook individueel te bezoeken, dan is dat in overleg met de huisarts mogelijk.

Samenwerking
De dietiste speelt een belangrijke rol gedurende  het beweegprogramma. U krijgt van haar adviezen met betrekking tot voeding en afvallen. De psycholoog kan u, indien gewenst, ondersteunen om uw situatie in het juiste perspectief te plaatsen. Ook uw huisarts kan worden betrokken in de voortgang van uw programma. Alles uiteraard alleen als u hier toestemming voor geeft. Tijdens de intake bespreken we samen welke welke multidisciplinaire zorg u nodig heeft om uw persoonlijke doelen te behalen.

Voorwaarden om deel te nemen
- Een goede motivatie
- Er zijn geen andere medische bezwaren
- BMI>30
- Stabiele bloeddruk en suikerspiegel

Praktijkinformatie
De trainingen van Bewegen met Obesitas vinden plaats in de oefenzaal van FysioPlus Zwolle, in gezondheidscentrum De Fenix. De zaal is deels ingericht met cardioapparatuur, fitnessmaterialen en een open ruimte. Een omkleedruimte (zonder douches) is aanwezig.

Trainingstijden
Maandag 17.00 - 18.00 uur
Donderdag 17.00 - 18.00

Over uw verzekering
Controleer vooraf bij uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor vergoeding van dit beweegprogramma. Indien u geen vergoeding van uw zorgverzekeraar ontvangt dan betaat u het programma zelf. Komt u wel in aanmerking voor vergoeding dan heeft u een verwijzing nodig van de huisarts.

Afspraak maken
U kunt bij ons op verschillende manieren een afspraak maken. Zowel telefonisch, direct aan de balie of via de website. Wij proberen direct een afspraak met u in te plannen rekening houdend met uw persoonlijke wensen.