1. Doe Je Mee!
Je kind weer goed in zijn vel

Wat is ‘Doe je mee!'?
Ieder kind mag zich vrij voelen om te bewegen en zich lekker in zijn vel voelen! Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom bieden we het programma ‘Doe je mee!’ aan voor kinderen van 4 tot 18 jaar. Het is een beweeg- eet- en weetprogramma dat wordt begeleid door onze kinderfysiotherapeuten én wordt ondersteund door een psycholoog of orthopedagoog en een diëtist. Samen sterk dus!

Voor wie is ‘Doe je mee!’?
Voor kinderen voor wie bewegen niet vanzelfsprekend is maar wel wenselijk. Denk bijvoorbeeld aan kinderen met:
-      ASS, PDD-NOS of AD(H)D
-      Sociale angst
-      Bewegingsarmoede
 
Hoe werkt het?
Bij ‘Doe je mee’, beweegt je kind wekelijks mee in een groep. Dat bestaat uit (cardio)fitness en sport en spel in de oefenzaal. Ook geven we op vaste momenten informatie op het gebied van eten (diëtist) en weten (kinderpsycholoog).

 

2. Bewegen is gezond!
Samen naar een gezond gewicht

Wat is ‘Bewegen Is Gezond!’?
Is je kind te zwaar? Kan hij of zij hierdoor moeilijk meekomen met gym of buitenspelen met vriendjes en vriendinnetjes? Ben je als ouder bang voor de sociale of lichamelijke gevolgen hiervan? Dan biedt ons programma ‘Bewegen is Gezond!’ uitkomst!
 
Samen met je kind ervaar en leer je hoe hij of zij weer een normaal gewicht krijgt. Je kind krijgt plezier in het bewegen en zit (weer) goed in zijn vel! We werken samenaan een duurzaam resultaat. Dat betekent dat onze kinderfysiotherapeuten ondersteund worden door een psycholoog of orthopedagoog en een diëtist.
 
 Hoe werkt het? 

 

3. Uit Je Evenwicht!
Je kind weer in balans
 
Wat is ‘Uit je evenwicht!’?
Merk je dat je kind uit balans is? Zich overbelast voelt of ‘gewoon’ niet lekker in zijn vel zit? Misschien heeft je kind, door een samenloop van omstandigheden, lichamelijke en psychologische klachten. En die twee houden elkaar vaak in stand. Vaak is er geen onderliggende oorzaak te vinden voor de lichamelijke klachten. Het is dan moeilijk om die vicieuze cirkel zelf te doorbreken. Het programma ‘Uit je evenwicht!’ helpt kinderen en jongvolwassenen met het terugvinden van zijn of haar balans.
 
Hoe werkt het?
Met allerlei oefeningen (kracht, conditie, ademhaling) werken we samen aan het herstel van het evenwicht. Deze oefeningen hebben allemaal te maken met de belasting en de belastbaarheid. We dagen je kind uit om weer controle te krijgen over zijn of haar eigen lichaam. En vooral ook: om grenzen te herkennen.

De training is in groepsverband op een van onze locaties. Mocht het nodig zijn, dan werken we samen met een psycholoog, orthopedagoog of coach aan het psychologische gedeelte van het herstel.
 
Voor wie is het?
Voor kinderen en jongvolwassenen
 

   


 

  

Hoe kan uw kind deelnemen aan een beweegprogramma?

Hoe lang duurt een beweegprogramma?

Vergoeding?

Afspraak maken!