Skip to main content
Locatie icoon Onze hoofdlocatie Middelweg 402, Zwolle Zie meer locatiesPijltje rechts
Email icoon Mail ons info@fysiopluszwolle.nl Stuur ons een berichtPijltje rechts
Telefoon icoon Bel ons 038-453 55 03 Of kies een andere locatiePijltje rechts
Uw email is succesvol verzonden!

OrthoXpert Zwolle: samenwerking tussen orthopeed en FysioPlus Zwolle bij een nieuwe knie/heup

Bij FysioPlus Zwolle revalideren patiënten na een nieuwe knie/heup operatie via OrthoXpert. Dit is een revalidatietraject welke in groepen aangeboden wordt. Tevens doen wij voor de operatie, tijdens de revalidatie en na de revalidatie metingen om goed inzichtelijk te krijgen wat de vooruitgang is en of de patiënt tevreden is met deze vooruitgang. Daarnaast komt de orthopedisch chirurg bij FysioPlus Zwolle op de praktijk om controles te doen. Hier kan de patiënt ook alle vragen stellen in een rustige ontspannen setting. Hieronder het verhaal van Leny Bosch. Leny is aan het einde van haar revalidatie en wil graag haar ervaringen delen.

Na mijn afspraak bij de orthopeed voor een operatie, werd ik benaderd door FysioPus om deel te nemen aan het revalidatietraject via OrthoXpert. Ik heb toen een afspraak gemaakt voor een intake gesprek. Het is ook mogelijk om je zelf hiervoor aan te melden. Tijdens dat gesprek krijg je al inzicht over het vervolg na je operatie en leg je een aantal testjes af om te zien hoe de kracht en beweging van de heup (of knie) is voor de operatie.

 Na mijn operatie kreeg ik thuis bezoek van een van de therapeuten, die mij leerde hoe de trap op te gaan en zij gaf nog wat praktische tips. Wij maakten een afspraak om hierna in de praktijk aan de therapie te beginnen. De eerste paar keer waren individueel en daarna in groepsverband.

 De eerste vier weken na de operatie vond ik het moeilijkst. Je bent erg afhankelijk van anderen. Met de begeleiding van de therapeuten, die heel veel geduld met je hebben en je altijd positief aanmoedigen, kom je er wel doorheen.

 Wanneer je na een aantal weken zonderkrukken mag lopen, krijg je langzaam maar zeker je zelfvertrouwen terug. De groepstherapie werkt zeer positief. Als lotgenoten steun je elkaar namelijk in goede en minder goede dagen. Je trekt je aan elkaar op. Na een aantal weken krijg je weer een meting en constateer je dat er vooruitgang in zit, waardoor je zin hebt om door te gaan. Aan het eind van de therapie volgt er nog een meting en een jaar  later  nog een. Op die manier krijg je goed in beeld hoe je hersteld bent van de operatie.

 Wat voor mij ook belangrijk was, is het  informatiegesprek met een van de orthopeden van de Isala op een middag bij FysioPlus Zwolle in de praktijk. In een ontspannen sfeer krijgt iedereen antwoord op zijn vragen en leer je van elkaars ervaringen en problemen.

 Nu ik bijna klaar ben met mijn therapie, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik iedereen die een heup of knieoperatie moet ondergaan, kan aanraden om de therapie bij FysioPlus Zwolle te gaan volgen. Dit is de beste manier voor een goed herstel. De therapeuten begeleiden je met kennis van zaken, veel geduld en persoonlijke aandacht.

Dat is wat je nodig hebt na zo n operatie.

 Ik wil ze dan ook heel hartelijk bedanken voor al hun goede zorgen.

 Leny Bosch
FysioPlus Zwolle team OrthoXpert nieuwe knie en heup
Nieuwe knie bij FysioPlus Zwolle